Tercih ettiğiniz sunucu sistemi ne olursa olsun, barındırdığı veriler işletmeniz için hayati önem taşır. İşletmenizdeki kritik veriler, önemli hizmetler ve projeler sunucunuzda depolanır. Aslında sunucunuz sadece veri ve uygulamalardan ibaret değildir. Sunucunuz bir bakıma yatırım, iş gücü, zaman ve marka değeri de depolar.

Altyapı sorunu, saldırı gibi farklı felaket senaryolarında yaşanan veri kaybı, çevrimiçi faaliyetlerinizde ciddi sorunlara neden olur. Sunucunuza depolamış olduğunuz verilerin karşılığı olan yatırım, zaman, iş gücü gibi faktörler boşa gider. Ardından hizmetlerinize ulaşamayan hedef kitlenizde ciddi bir memnuniyetsizlik oluşur. Markanız değer kaybeder, siz de daha çok para kaybedersiniz.

Online ortamda hizmetlerin sürekliliğini garanti altına almak için sunucu yedekleme servisleri kullanmalısınız. Radore Yedekleme Servisleri ile sadece sunucudaki verileri değil, paranızı ve zamanınızı da yedeklemiş olursunuz. Yedekleme Servisleri sunucunuz üzerindeki verileri imaj bazlı yedekleyerek ihtiyaç anında geri yükleme şansı sunar. Yedekleme için mevcut donanım ile en hızlı çalışan yazılımlar kullanır. Yedekleme için tasarlanmış izole VLAN yapısı ile internet hattınız etkilenmez. Süreç Radore Operasyon Merkezi tarafından takip edilir. Beklenmedik durumlarda anında müdahale gerçekleştirilir. Hizmetleriniz kesintiye uğramaz, operasyonlarınız aksamaz.

Yedekleme takviminizi 1 ay, 3 ay, 6 ay, 9 ay veya 1 yıl geçmişi tutacak şekilde planlayabilirsiniz.

Radore Yedekleme Servisleri Nasıl Çalışır?

Fiziksel ve R-Cloud sunucularınızı yedekleyerek dijital operasyonlarınızı garanti altına alabilirsiniz. Windows, ESXi ve Linux tabanlı işletim sistemleri kullanan fiziksel sunucular ve R-Cloud sunucuları için tasarlanan Radore Yedekleme Servisleri, Deduplication ve Compression teknolojileri ile verilerinizi %90’a kadar sıkıştırarak, yüksek verim ile düşük maliyet avantajını birlikte sunar. 20 Gbit/s hıza ulaşan yedekleme network’leri ile yedekleme süresi oldukça kısalır.

Radore Yedekleme Servisleri sunucunuz için mümkün olan en yüksek performansı sunmak için vRanger Pro yazılımını kullanır. Linux tabanlı sunucular için R1Soft yazılımı tercih edilir.

Yedeklerin Yedeklenmesi

Yedekleme işlemleri 1Gbit/s kapasiteli bir bağlantı ile yedekleme için tasarlanmış VLAN yapısına aktarılır. Böylece internet erişiminiz süreçten etkilenmez. vRanger Pro ile alınan her yedekleme, şehir dışında bulunan DR4100 Disk Backup Appliance’a da aktarılır. Böylece yedeklerinin bulunduğu birincil yedekleme altyapısında sorun meydana gelmesi durumunda, yedeklerin güvenli bir şekilde korunduğundan emin olunur.

Avantajları Nelerdir?

• Yapılan tüm yedekleme çalışmalarının sonuçları otomatik olarak ilgili Radore Operasyon Merkezi’ne iletilir. Yedekleme sırasında ya da yedekleme altyapısında yaşanacak bir aksaklık durumunda sorunun giderilmesi için uzman ekibimiz anında müdahale eder.

• Radore’deki yedekleme servisleri izole bir network üzerinde çalışır. Yedeklemeler yerel IP adresleri üzerinden alınır. Yedeği alınacak sunucunun üzerindeki herhangi bir boş network port’tan yedekleme switch’ine 1 Gbit/s kapasiteli bağlantı üzerinden yedekleme işlemi ayrı bir VLAN yapısına aktarılır. Böylece yedekleme işlemi devam ederken internet erişiminiz kullanılmadığı için network performans sorunları yaşamamış olursunuz.

Windows ve ESXi İşletim Sistemi Tabanlı Fiziksel Sunucular İçin

Windows ve VMware vSphere Essentials lisanslı ESXi işletim sistemi tabanlı fiziksel sunucunuz, Dell vRanger yazılımı ile yedeklenir. Yedekleme işlemi, mevcut donanım ile en yüksek performansta çalışan vRanger Pro yazılımı ile gerçekleştirilir.

Özellikler:

• Deduplication teknolojisi ile veriler sıkıştırılarak yedeklenebilir ve %90 oranında tasarruf sağlanır.
• Yedekleme network altyapı kapasitesi: 20 Gbit/s

Backup-topo

Linux İşletim Sistemi Tabanlı Sunucular İçin

Linux işletim sistemi tabanlı sunucular için R1Soft yazılımı ile yedekleme yapılır. Yedekleri alınacak sunucular, R1 Soft’un bulunduğu sisteme 1 Gbit/s port kapasiteyle bağlı bulunmaktadır.

Özellikleri:

• Compression teknolojisi ile veriler sıkıştırılarak yedeklenebilir ve %50 tasarruf sağlanır.
• Yedekleme network altyapı kapasitesi: 1 Gbit/s

backup-topo-1

R-Cloud Sunucuları İçin

R-Cloud sunucunuz Dell donanımları ile maksimum performansta çalışan vRanger Pro yazılımı ile yedeklenir. vRanger Pro, R-Cloud altyapısında bulunan sanallaştırma katmanı üzerinde çalışmaktadır. Yedekleri alınacak sunucular vRanger Pro servisine, vRanger Pro servisinin çalıştığı sunucu da DR4100 Disk Backup Appliance’a 2×10 Gbit/s port kapasiteyle RDA protokolü üzerinden bağlanır.

Özellikleri:

• Deduplication teknolojisi ile veriler sıkıştırılarak yedeklenebilir ve %90 oranında tasarruf sağlanır.
• Yedekleme network altyapı kapasitesi: 20 Gbit/s

Radore Yedekleme Servisi’nden yararlanmak için sunucunuzu seçtikten sonra konfigürasyon sayfasının en altındaki Yedekleme seçeneğini kullanabilirsiniz.