Her ne kadar işlerimizi bilgisayarlarla yapsak da bir veri merkezinde de kağıt ve benzeri pek çok ürün kullanılıyor. Bunlar çok kısa bir süre içinde “atık” haline geliyor ve maalesef çöp olarak atılıyor.

Biz de Radore olarak “Çevre dostuyum diyerek çevre korunmuyor, bir şeyler yapmak gerek!” dedik ve ofis içi atıklarımızı biriktirip onları geri dönüşüme kazandırmaya karar verdik. Hızlı ve ufak çaplı bir çalışma ile iletişim kurmamız gereken kurumları belirledik.

Masalarımızın üzerinde biriken not yığınlarını çöp olarak doğaya atmaktansa, geri dönüşüme kazandırmak amacıyla Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Mavi karton kutularımızı hemen gönderdiler.

 

Gelişen teknoloji sayesinde bir nebze uzaklaştığımızı düşünsek de pil hala önemli ve gerekli bir güç kaynağı. Pillerin yapısındaki kimyasal maddeler, yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratıyor. Günümüzde pil üreticileri neredeyse sıfır miktarda cıva ile pil üretimi yapsalar da toplanan pillerin ar-ge ve ürün geliştirme aşamasında büyük ölçüde işlerine yaradığını öğrendik. Kağıttan sonra pilleri de biriktirirsek hiç fena olmaz dedik. Bunun için de  Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneğine ulaştık. TAP Derneği bize kutularımızı gönderdi, biz de pillerimizi toplamaya başladık.

 

E-atık; gelişen teknolojinin ve elektronik eşya tüketim çılgınlığının sonucu olan bir atık türü. E-atık; elektronik atık demek. Çamaşır makinesinden matkaba, laptop’tan cep telefonuna kadar pek çok büyük küçük elektronik eşya e-atık sınıfına giriyor. Biz de “E-atık hurda değildir.” dedik ve iletişime geçtiğimiz EAG Geri Dönüşüm A.Ş.’den gelen e-atık (toner) kutularımızı da ofislerimizde konuşlandırdık.

sari1 (Small)

Radoreliler olarak çevre duyarlılığı konusunda ufak da olsa adım atmaktan dolayı mutluyuz. Eylemlerimiz devam edecek!