Sürekli artan video tüketimi ile birlikte medya ve yayıncılık sektöründeki dönüşüm, CDN ve yerel veri merkezlerindeki bulut teknolojilerinin kullanımını artırıyor.

Özellikle medya ve yayıncılık sektöründe yoğun şekilde kullanılan video ve fotoğraf gibi yüksek boyutlu verilerin iletilmesinde, yerel veri merkezlerinin önemi her geçen gün artıyor.

Coğrafi yakınlık, yerel veri merkezini öne çıkarıyor

Profesyonel veri merkezlerinden hizmet almak, medya ve yayıncılık şirketleri için gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Şehrin merkezinde yer alan yerel veri merkezleri, veri aktarımında yaşanan coğrafi dezavantajları ortadan kaldırıyor. Veri akışında sürekliliğin yanı sıra artan talebe anlık olarak yanıt verebilen, ölçeklenebilir altyapıların varlığı, profesyonel veri merkezlerine yönelik talebi artırıyor.

Daha hızlı erişim ve kaliteli hizmet için yerel veri merkezleri tercih ediliyor. Genel bulut sağlayıcıların aksine, küresel arenada da hizmet verebilen yerel veri merkezlerinde medya şirketlerinin doğrudan kendi sunucularını barındırabilmesi büyük bir avantaj sunuyor. Özellikle güvenlik, 7/24 anadilde teknik destek, yerel para birimi üzerinden fiyatlandırma ile daha sağlıklı maliyet öngörüsü, altyapının ve yedeklerin nerede barındırıldığını bilmek ve kolaylıkla erişebilmek gibi avantajlar önem taşıyor.

Yapılan araştırmalara göre, medya sektöründe bulut bilişimin kullanım alanları şu şekilde:

  • Prodüksiyon ve video düzenleme ekiplerinin çoğunluğu bulut teknolojilerini kullanırken, yayıncılar fiziksel sunucu ve hibrit altyapılara yöneliyor.
  • Arşivleme, en önemli bulut kullanım sebeplerinden biri olarak öne çıkarken, maliyet avantajı sunulan en önemli fayda olarak görülüyor.
  • Medya dosyalarının anlık kullanım için depolanması veya uzun vadede arşivlenmesi için genel bulut depolama çözümleri tercih ediliyor.
  • Genel bulutta geçiş süreçlerinde kullanıcılar çoğunlukla fiyat/performans oranına dikkat ediyor. Yerel veri merkezleri ise yerel para birimi üzerinden fiyatlandırma yaptıkları için daha sağlıklı maliyet öngörüsü sunuyorlar.

Radore Veri Merkezi’nin sunduğu bulut hizmetleri için satis@radore.com e-posta adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

 

Kaynaklar:

https://tubularinsights.com/video-2021/

https://www.information-age.com/rise-data-centres-modern-media-landscape-123469823/

https://www.backblaze.com/blog/cloud-storage-makes-strong-gains-in-media-entertainment/