Nesnelerin interneti, bulut bilişim, video içeriklerin artışı ve sanal gerçeklik gibi teknolojiler nedeniyle veri miktarı katlanarak artıyor. Bu veri artışını iyi değerlendiren şirketlerin rakiplerinin önüne geçeceği bir gelecek bizi bekliyor. Hızla devam eden dijitalleşme ve yarattığı etki göz önünde bulundurulduğunda bu veri artışına hazırlıklı olmak gerekiyor.
Arizona Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, dünya çapındaki şirketlerin sahip oldukları veri miktarı her yıl ikiye katlanıyor. Bununla birlikte, BT harcamalarındaki artış yıllık ortalama yüzde 5 ile sınırlı kalırken her yıl dünya çapında üretilen veri miktarının yüzde 40 artması bekleniyor.
Günümüzde CIO’ların en fazla tercih ettiği, planları arasında ilk sırada yer alan çözüm hibrit bulut. IDC verilerine göre, kurumsal işletmelerin yüzde 80’inden fazlası 2017 yılında hibrit bulut altyapısını kullanacak. M2S’in verilerine göre ise Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 71’i bulut bilişime sıcak bakarken, yüzde 57’si BT hizmetlerinde yerel şirketleri tercih ediyor.
Radore’de 1 milyon 875 bin adet filme eşit veri depolanabilir!
Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, aktif çalışan 5 bin sunucuyla birlikte toplam 10 bin sunucu kapasitesine sahip. Radore mevcut durumda yaklaşık 72 bin GHz işlem gücü sağlamakla birlikte 160 bin GB RAM ve 7 bin 500 TB’lık depolama kapasitesi sunuyor. Radore’nin sahip olduğu veri depolama alanlarında 3 milyon 750 bin saatlik video barındırabiliyor. Bu depolama kapasitesi her biri 2 saatlik yaklaşık 1 milyon 875 bin adet filme eş değer.